Servicii

STOMATOLOGIE

Implantologie

Chirurgie dento-alveolara

Protetica dentara

Terapie endodontica

Odontoterapie restauratoare

Parodontologie

Pedodontie

Ortodonție

Profilaxie

Radioviziografie

INFORMATII

Clinica noastră are o experienta în domeniu de peste 15 ani, timp în care am creeat o familie mare de pacienți care revin la noi cu drag si ne recomanda cu încredere celor apropiați. Motivele care ii fac sa revină sunt multiple:

Calitatea

Noi va oferim tratamente de cea mai înalta calitatea folosind echipamente ultramodern si respectând normele europene de igiena medico-sanitara.

Avem o echipa tânăra si entuziasta formata din medici competenți care au efectuat stagiu de pregătire profesionala în târa si peste hotare.

Siguranță

Va oferim tratamente sigure si rezistente, toate realizate într-un mediu în care normele de igiena medico-sanitar sunt păstrate cu sfințenie.

Dotare

Clinica noastră dispune de: 8 cabinete stomatologice si un cabinet destinat doar tratamentelor chirurgicale, dotate cu echipamente ultramodern, laborator propriu de tehnica dentara care executa o gama larga de lucrări dentare, radioviziograf si aparat de radiografie panoramic digitala (astfel pacienții vor evita deplasările în afara clinicii si medicii pot controla radiologic fiecare etapa de tratament). Cantitatea de radiații emisa de aparatele noastre este de doar 30% pentru o radioviziografie fata de aparatele de radiologie clasice care folosesc filmul radiologic. Imaginea radiografica este trimisa direct în calculator.

Comunicare

Noi tratam în primul rând oameni, nu pacienți sau clienți. Știm sa comunicam cu dumneavoastră, sa va prezentam situația clinica si sa va oferim alternative de tratament astfel încât puteți alege varianta cea mai potrivita pentru dumneavoastră.

Respect

Știm cat de important este timpul pentru dumneavoastră, de aceea, respectam orele de programare. Fiecare programare durează aproximativ o ora, astfel încât se rezolva problemele mai repede. Laboratorul propriu executa lucrările în cel mai scurt timp. Preturile noastre sunt accesibile tuturor categoriilor de pacienți. Oferim variante de tratament adaptate bugetului fiecăruia.

Controlul durerii

Avem foarte multa răbdare, dispunem de timpul ,instrumentele si tehnicile necesare, care sa va facă sa uitați ce este durerea si sa reveniți la tratament fără frica.

Locație accesibila

Centrul medical Eurodent BP este situat pe Calea Văcărești 252-254, după facultățile Nicolae Titulescu, Titu Maiorescu, venind dinspre metroul Timpuri Noi (la 3 min de metrou), colt cu restaurantul Cucina di Casa, la parterul unui bloc p+5, nou construit. Ca mijloace de transport: mașina personala(avem locuri de parcare), liniile 133 si 312 RATB, metroul- 3 min de mers pe jos de la stația Timpuri Noi.

LABORATOR DE TEHNICA DENTARA

CAZARE MEDICINA MUNCII

INDICAȚII

INDICAȚII POST-EXTRANAȚIONALE

-Compresa de protective se tine 1-2 ore post-extranațional.

-Cel puțin 12 ore după extractive nu aveți voie sa clătiți gura (puteți bea lichide, dar NU clătiți).

-NU se fumează în primele 24 ore după extracție.

-La 2 ore de la extracție puteți sa mâncați alimente moi, la temperatura camerei, pe partea opusa; se evita alimentele tari, fierbinți sau foarte reci, dar si lactatele si sucurile acidulate.

-Igiena orala trebuie reluata 2-a zi, efectuata cu o periuța moale, cu atenție, evitând zona extracției.

-Se pot aplica prișnițe reci (prosop umed) pe exterior, la nivel cutanat timp de 45 min cu pauza de 15 min.

- Tratamentul antibiotic se administrează doar la indicația medicului curant.


INDICAȚII POST- OPERATORII

-Compresele protectoare se păstrează 1-2 ore după intervenție.

-Compresele reci (gheata) se aplica pe exterior, în zona intervenției si se țin pana seara la culcare,discontinuu, 15 min cu 15 min pauza, pentru a reduce edemul post- operator.

-Cel puțin 12 ore NU se clătește gura cu nimic, se consuma alimente moi, la temperatura camerei, pe partea opusa, la 2 ore de la intervenție.

-Este interzis fumatul si consumul de alcool, lactate si sucuri acidulate 24 ore.

-Nu se doarme pe partea intervenției 24 ore.

-Igiena normal se reia a 2-a zi, inclusive în zona intervenției, cu o periuța moale, pentru a se vindeca mai rapid.

-In cazul folosirii firelor de sutura,nu se mesteca guma pana la înlăturarea lor (10 zile).

-Intre 24-48 de ore apare edemul inflamator post- operator, pot apărea de asemenea si echimoze(vânătăi).Acestea dispar treptat în 7-10 zile.

-Se administrează medicația conform indicațiilor medicului(antibiotic si antiinflamator)INDICAȚII PENTRU PURTĂTORII DE PROTEZA

-In perioada de adaptare:

-Nu scoateți protezele în primele 24 ore

-senzația de voma va dispărea dacă sugeți o bomboana mentolata

-Cum mâncam cu proteza:

-mâncarea se taie în bucăți mici

-nu muscați în partea din fata pentru ca se vor mișca protezele

-evitați mâncărurile lipicioase

-încercați sa mestecați pe ambele parți odată

-Cum vorbim:

-citiți cu voce tare pentru a scurta perioada de acomodare, deoarece durează

-Cum igienizam protezele:

-protezele se curata cu periuța si săpun obișnuit , NU se folosește pasta de dinți, apa fierbinte, alcool, prafuri abrazive(Cif) pentru ca se abrazează proteza.

-peste noapte proteza se lasă într un pahar cu apa cu soluție de curățat (Corega).ÎNTREȚINEREA LUCRĂRILOR PROTETICE PE IMPLANT

-Implantele trebuie solicitate treptat, nu mestecați alimente tari în prima perioada.

-Igiena: folosiți periuța de dinți, apa de gura, periuța interdentara, ața dentara, dusul bucal (important pentru implant).

-Controale regulate: o data la 6 luni se va face controlul si igienizarea.

-Daca apar sângerări, durere, miros neplăcut, tumefacție, mobilitate, contactați imediat medicul!

TRATAMENTUL STOMATOLOGIC ÎN CAZUL COPIILOR

-Copiii trebuie aduși în cabinetul stomatologic începând cu 2-3 anișori pentru a se familiariza cu acesta. În prima vizita se vor examina vizual dinții sau se va face doar un tur al cabinetului. Este bine ca părintii sa pregareasca puțin vizita la medicul stomatolog, explicandu i copilului importanta sănătății dinților si rolul stomatologului în păstrarea acesteia.Copilul nu trebuie adus la medic doar atunci când doare deoarece acesta va corela vizita la stomatolog cu durerea. Nu încercați sa l încurajați prin “n o sa te doară foarte tare” sau “n o sa fie chiar asa rău” pentru ca îl veți speria si mai tare. Copiii trebuie învățați sa se spele corect pe dinți, dimineața si seara. Dupa 7-8 ani pot folosi si apa de gura (fără clorhexidina si alcool). Pe la 12-14 ani pot învață sa folosească si ața dentara.Este de preferat sa prevenim o afecțiune decât sa o tratam, de aceea, sunt indicate vizite de control o data la 6 luni.


DETARTRAJUL

Tartrul se formează prin mineralizarea în timp a plăcii bacteriene împreuna cu sărurile de calciu din saliva. Acestea adera de suprafața dentara dar si de: plombe, punți dentare, proteze, implante sau aparate ortodontice (fixe sau mobile).Tartrul este un factor favorizant al apariției bolii parodontale. Se recomanda efectuarea unui detartraj la 6 luni-1 an în funcție de rata depunerii tartrului a persoanei respective.Detartrajul cu ultrasunete si chiurete de detartraj special se completează cu periajul profesional cu paste abrazive special, gume de lustruit. Astfel rezulta o suprafața neteda, lustruita, pe care depunerea plăcii bacteriene si a tartrului nu este favorizata.


PERICORONARITA

Este o afectiune stomatologica in zona molarilor de minte erupti incomplete sau anormal in cavitatea bucala. Gingia care inconjoara molarul de minte este inflamata, infectata din cauza bacteriilor acumulata. Cel mai frecvent afectati sunt tinerii cu varste cuprinse intre 17-24 ani. Cauza cea mai frecventa este igiena orala deficitara si traumatismele de la acest nivel. In lipsa unui tratament pacientul poate avea dificultati in vorbire, deschiderea gurii, masticatie.Infectia se poate extinde si la tesuturile din jur(celulita).Tratamentul pericoronaritei: Daca simptomele sunt minore,se recomanda clatiri cu apa fiarta si racita in care se pune o lingura cu sare/bicarbonate de sodium de mai multe ori pe zi. In cazul in care infectia prezinta colectie purulenta se recomanda ca pacientul sa se prezinte la medic pentru tratament de specialitate(antibiotic,antiinflamatoare nesteroidiene).Daca dupa tratamentul medicamentos infectia nu este eliminata si apar recidive, se recurge la extractia molarului respectiv. Extractia se va realiza atunci cand se remite simptomatologia pentru a se evita extinderea infectiei in tesuturile din jur.