Serviciile noastre

Serviciile noastre

Eurodent B.P.

STOMATOLOGIE

01

Implantologie

Implanturile dentare pot fi făcute pentru toate categoriile de vârstă, de la 18 ani până la vârste înaintate, aceasta fiind una dintre cele mai bune soluții de reconstrucție.

02

Chirurgie dento-alveolara

Această intervenție chirurgicală se concentrează pe corectarea problemelor cu osul alveolar.

03

Protetica dentara

Principalele lucrări de protetică dentară pot fi: coroane, punți, fațete sau protezele dentare mobile. Protetica dentară este reprezentată de refacerea unor dinți distruși sau unele lucrări pentru înlocuirea dinților ce lipsesc.

04

Terapie endodontica

Terapia endodontică constă într-o serie de tratamente, inclusiv îndepărtarea țesutului pulpar, pilirea și modelarea canalelor radiculare, obturarea spațiului canalului radicular și plasarea unei restaurări permanente pentru dinte.

05

Odontoterapie restauratoare

Acest tratament are ca și funcționalitate, îndepărtarea țesuturilor afectate ale dintelui și restaurarea formei acestuia. Cariile netratate pot ajunge la infecția sau chiar pierderea dintelui, aceste probleme pot fi înlăturate cu ajutorul Ondoterapiei restauratoare

06

Parodontologie

Bolile parodontale variază de la simpla inflamație a gingiei până la o boală gravă care are ca rezultat afectarea majoră a țesutului moale și a osului care susține dinții.

07

Ortodonție

Tratamentul pentru estetica dentara este întotdeauna personalizat de la persoana la persoana în funcție de fiecare pacient și de problemele medicale. Ortodentia se ocupă de partea de estetică dentară, fiind reprezentată de alinierea perfectă a dinților, mușcătura și de asemenea de sănătatea sistemului dentar din punct de vedere parodontal.

08

Pedodontie

Pedodontia este ramura stomatologiei ce se ocupă cu sănătatea orală a copilului dumneavoastră. Pe lângă anii de facultate, medicul stomatolog este pregătit atât teoretic cât și practic pentru interacțiunea cu copilul.

09

Profilaxie

Profilaxia este partea stomatologiei ce se ocupă cu prevenirea apariției cariilor dentare și a bolii paradontale. Această metodă de tratament ajută și după ce aceste probleme au apărut la nivelul danturii prevenind evoluția acestora.

10

Radioviziografie

Aparatul folosit pentru radioviziografie ajută la diagnosticarea oricărui tip de afecțiuni dentare, estimând cu o precizie mărită, șansele de vindecare al oricărui tip de intervenție stomatologice sau chirurgicale.

Eurodent B.P.

ÎNTREȚINEREA LUCRĂRILOR PROTETICE PE IMPLANT

Eurodent B.P.

TRATAMENTUL STOMATOLOGIC ÎN CAZUL COPIILOR

Copiii trebuie aduși în cabinetul stomatologic începând cu 2-3 anișori pentru a se familiariza cu acesta. În prima vizita se vor examina vizual dinții sau se va face doar un tur al cabinetului. Este bine ca părintii sa pregătească puțin vizita la medicul stomatolog, explicandu-i copilului importanța sănătății dinților și rolul stomatologului în păstrarea acesteia. Copilul nu trebuie adus la medic doar atunci când doare deoarece acesta va corela vizita la stomatolog cu durerea. Nu încercați sa-l încurajați prin “n o sa te doară foarte tare” sau “nu o sa fie chiar asa rău” pentru ca îl veți speria și mai tare. Copiii trebuie învățați să se spele corect pe dinți, dimineața și seara. Dupa 7-8 ani pot folosi și apă de gură (fără clorhexidina si alcool). Pe la 12-14 ani pot învața să folosească si ața dentară. Este de preferat să prevenim o afecțiune decât să o tratam, de aceea, sunt indicate vizite de control o data la 6 luni.

Program de lucru

Eurodent B.P.

DETARTRAJUL

Tartrul se formează prin mineralizarea în timp a plăcii bacteriene împreună cu sărurile de calciu din salivă. Acestea adera de suprafața dentară dar si de: plombe, punți dentare, proteze, implanturi sau aparate ortodontice (fixe sau mobile). Tartrul este un factor favorizant al apariției bolii parodontale. Se recomandă efectuarea unui detartraj la 6 luni-1 an în funcție de rata depunerii tartrului a persoanei respective. Detartrajul cu ultrasunete și chiurete de detartraj în special se completează cu periajul profesional cu paste abrazive speciale, gume de lustruit. Astfel rezultă o suprafață neteda, lustruită, pe care depunerea plăcii bacteriene și a tartrului nu este favorizată.

Eurodent B.P.

PERICORONARITA

Este o afecțiune stomatologică în zona molarilor de minte, erupții incomplete sau anormal în cavitatea bucală. Gingia care înconjoară molarul de minte este inflamată, infectată din cauza bacteriilor acumulate. Cel mai frecvent afectați sunt tinerii cu vârste cuprinse între 17-24 ani. Cauza cea mai frecventă este igiena orală deficitară și traumatismele de la acest nivel. În lipsa unui tratament pacientul poate avea dificultăți în vorbire, deschiderea gurii, masticație. Infecția se poate extinde și la țesuturile din jur(celulita). Tratamentul pericoronaritei: Dacă simptomele sunt minore, se recomandă clătiri cu apă fiartă și răcită în care se pune o lingură cu sare/bicarbonat de sodiu de mai multe ori pe zi. În cazul în care infecția prezintă colecție purulentă se recomanda ca pacientul se prezinte la medic pentru tratament de specialitate (antibiotic, antiinflamatoare nesteroidiene) .Dacă după tratamentul medicamentos infecția nu este eliminată și apar recidive, se recurge la extracția molarului respectiv. Extracția se va realiza atunci când se remite simptomatologia pentru a se evita extinderea infecției în țesuturile din jur.